Seura

Kotikenttä:
Skaala-areena
Kopparintie, 60510 Hyllykallio.

Perustettu 1925

Voimistelu- ja urheiluseura Nurmon Jymy, tutummin Nurmon Jymy, on vuonna 1925 perustettu yleisseura. Tällä hetkellä seura koostuu 8 eri lajijaostosta, joiden toimintaan osallistuu n. 1800 harrastajaa ja toimijaa. Harrastajista 1200 on alle 18-vuotiasta.

Jaostot koostuvat hiihdosta, jumppareista, kuntovaliokunnasta, lentopallosta, mäkihypystä, painista, pesäpallosta ja salibandystä.

Jymy tunnetaan maailmalla ennen kaikkea painijoistaa ja Suomessa pesäpallosta. Mutta Jymy on tänä päivänä myös paljon muuta, Suomen suurin lentopalloseura, alueen toiseksi suurin salibandyseura ja yksi suurimmista pesäpalloseuroista.

Olympialaisiin Jymystä on osallistunut 17 urheilijaa. Painissa Jussi Penttilä, Matti Saarikoski, Arvi Pihlajamäki, Aatos Yli-Jaskari, Lenni Viitala, Kyösti Luukko, Paavo Sepponen, Hermanni Pihlajamäki, Tauno Jaskari, Erkki Penttilä, Jouko Salomäki, Juha Ahokas ja Rami Hietaniemi. Yleisurheilussa Ritva Lemettinen ja Johanna Manninen. Ampumahiihdossa Olli-Pekka Peltola. Paraolympialaisissa Tauno Mannila.


Marja Tyynismaa, Seuran puheenjohtaja


Toimisto
Länsitie 30, 60550 Nurmo


Nurmon Jymyn Pesäpallojaosto


Pesäpallojaoston puheenjohtaja
Pasi Pihlajamäki 050-5418234
pasi.pihlajamaki( at ) netikka.fi